pondelok, 30. marca 2015

Žemľová knedla alebo Plnka k pečenému kuraťu


ČO?

  • 6-7 ks rozkov
  • 2 vajcia
  • 2 dl mlieka
  • velka cibula
  • 2-3 struciky cesnaku
  • olej
  • muskatovy orech
  • petrzlenova vnat
  • sol
  • korenie

AKO?

Cibulu oprazit na oleji; rozky nakrajat na kolieska, postupne zalievat mliekom, pridat vajcia, oprazenu cibulu a cesnak a koreniny. Rukou vypracovat cesto, nie velmi hutne aby neboli knedle tvrde, ale ani riedke aby sa nerozlievali.

Knedla:

Cesto zabalit do potravinovej folie (radsej do dvoch) a na koncoch zaviazat na uzol. Dat aspon na pol hodinu do chladnicky oddychnut. Dat varit vodu a ked vrie, vlozit do nej knedlu (najlepsie este vlozit foliu do mikrotenoveho sacku). Varit 25 minut. po uvareni otvorit foliu a nechat vychladnut. Nakrajat a jest

Plnka:

To iste cesto ako sa robilo na knedlu dat piect do rury. ked je upecene jest:-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára